У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Новини

Depeche Mode включив композиції українського Prime Orchestra в число кращих каверів на свої пісні!

Depeche Mode включив композиції українського Prime Orchestra в число кращих каверів на свої пісні!

15 березня 2018

Кавер-версії хітів культових Depeche Mode у виконанні українського оркестру Prime Orchestra були відібрані представниками британської групи для акції Facebook Fan Takeover . Акція триває вже майже рік - кожен день її героями стають колективи, музиканти, фотографи та інші творчі люди з усього світу, що створюють щось, пов'язане з Depeche Mode. Майже в самому кінці акції в поле зору британців потрапили симфонічні аранжування українців - тепер відеозаписи цих виступів опубліковані соціальних акаунтах американського колективу, а концерт українського оркестру - на офіційному сайті Depeche Mode.

 

 

Prime Orchestra з'явився в Харкові в 2014 році. Його створили Максим Максименко та Юрій Рибалка - продюсери проекту. За їх словами, вони хотіли створити оркестр, якого в Україні ще не було - не просто симфонічний музичний колектив, а справжнє шоу з піротехнічними та світловими ефектами, джаз і рок-бендом, вокалістами, діджеєм. Спочатку музикантів шукали в Харкові, тепер - по всій країні.

 

 

Ми це зняли на відео, виклали в YouTube, фанати Depeche Mode помітили, почали писати відгуки, і так ми потрапили в акцію Fan Takeover, - розповідає продюсер Prime Orchestra Максим Максименко. - До наших відео часто пишуть відгуки фанати груп, наприклад, німецькі шанувальники Rammstein - у нас є кілька каверів на їх пісні. Але вперше це набуло такого масштабу.

 

Одна справа - оформити роботу з каверами юридично - оркестр уклав договір з звукозаписним лейблом Universal Music Group на використання їх фонотеки. А ось перекладати музику засновників сінті-попа для симфонічних музикантів - задача на порядок складніше, пояснює Олексій Хорольський. Аранжувальникам потрібно знайти мелодику пісні, потім розкривати кожну партію, придумувати, на який інструмент яку партію можна перекласти.

 

«Іноді ми взагалі робили вставки« з боку ». Наприклад, в Personal Jesus у нас відмінно лягла тема з відомого всім «Шерлока Холмса» з Василем Лівановим. Звучить несподівано, але ми і самі здивувалися, як вони відмінно поєднуються », - розповідає Олексій Хорольський.

 

 

 

 

Те ж враження аранжування викликали і у британських музикантів: "Ми познайомилися з неймовірними відеороликами оркестру, присвяченими Depeche Mode, і від імені всієї групи запросили Prime Orchestra поділитися своїми каверами, досвідом і всім, що їх пов'язує з DM і з фанатами групи", - розповів представник Depeche Mode Карл Стівенс.

 

Зараз Prime Orchestra дає 80-100 концертів в рік, гастролює вже з четвертої програмою по Україні та зарубіжжю. У березні оркестр виступає в Латвії, Естонії, Литві, Білорусі, Україні. В його репертуарі - аранжування хітів Fatboy Slim, Prodigy, AC / DC. Найближчий концерт в Харкові заплановано на 17 травня, а в Києві виступлять зовсім скоро - 30 березня.

 

«Так, у нас за ці роки з'явилося багато шанувальників в Україні, сусідніх країнах. Але про те, щоб наші кавери публікували в офіційних акаунтах Depeche Mode, ми і мріяти не могли, - зізнається Максим Максименко. - Ми. звичайно, робимо це не для того, щоб сподобатися легендарним музикантам, а для глядачів. Але якщо твій кавер схвалює творець музики, значить, ти рухаєшся в правильному напрямку ».