У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Новини

Джамала і Тіна Кароль стали лідерами номінацій YUNA-2016

Джамала і Тіна Кароль стали лідерами номінацій YUNA-2016

10 грудня 2015
В Києві оголошені номінанти Національної музичної премії YUNA-2016. Цього року кількість і якість номінацій було змінено: так, замість розділів «Кращий виконавець» і «Краща виконавиця» з’явився «Кращий сольний артист», а категорію «Кращий гурт» було розділено за стилем на «поп» і «рок».
 
Також більше не обирають кращого композитора і автора текстів – замість цього визначається «Краща подія року». Всього в цьогорічному списку залишилось 9 категорій.
 
Лідерами за кількістю номінацій 2015-го року стали Джамала, Тіна Кароль та Потап і Настя, у кожного з яких по чотири згадування в «коротких списках» YUNA.
 
Джамала претендує на звання кращої сольної артистки і автора кращого альбому року («Подих»), крім того, записана зі її участі композиція «Злива» (колаборація з Андрієм Хливнюком і Pianoбой) зазначена в категоріях «Краща пісня» і «Кращий кліп».
 
Тіна Кароль складе конкуренцію Джамалі в категорії «Кращий сольний артист». Її композиція «Я все еще люблю» може стати кращою піснею року, виконання «Україна - це ти» з учасниками дитячого талант-шоу – кращим дуетом/ колаборацією, а концерт «Я все еще люблю» - кращою подією року.
 
Три номінації отримав Іван Дорн: вокаліст претендує на звання кращого артиста, автора кращої платівки і кращої музичної події року («Randorn Tour»).
 
В п’ятірку кращих кліпів року увійшли роботи Brunettes Shoot Blondes («Bittersweet»), Onuka («Time»), Время и Стекло («Имя 505»), LOBODA («Пора домой») та Христина Соловій («Тримай»).
 
Ім’я останньої також зазначено в категорії «Відкриття року» - разом з Alekseev, Marija Cheba, The Erised та Реґіною Тодоренко.
 
Нагадаємо, премією Yuna щорічно відзначаються досягнення в сучасній українській музиці. Нагородження проводиться з 2012-го року. Номінанти і лауреати визначаються шляхом голосування професіоналів українського шоу-бізнесу – журналістів, продюсерів, програмних директорів та ін.
 
Церемонія нагородження YUNA-2016 відбудеться в березні 2016-го в Києві.